Congrés Internacional de Miquel Costa i Llobera (15-17 de setembre)

El dijous dia 15 de setembre s’inaugurà un dels actes més rellevants de l'”Any Costa i Llobera”, el Congrés Internacional que es dedicà a la seva figura. Durant tres dies, diferents estudiosos analitzaren aspectes de la vida, l’obra i el sentit espiritual de Costa, complint així amb l’objectiu del congrés que tractava de descobrir la figura de Miquel Costa i Llobera en totes les seves facetes.

La inauguració de l’acte tingué lloc a la Seu amb les intervencions del bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, el relator general del Dicasteri per les Causes dels Sants, P. Vincenzo Criscuolo, OFM Cap., el degà de la Seu, Mn. Teodor Suau, i el vicepostulador de la Causa, Mn. Gabriel Ramis.

L’acte es va dur a terme de forma descentralitzada i a diferents localitzacions rellevants a la vida de l’autor. Divendres dia 16, les sessions es traslladaren a la seu de l’oratori de Sant Felip Neri. Entre d’altres, participaren com a ponents Josep Amengual Batle, Ramón García Palacios, Pere Fullana, Joan Matas, Pere Salas i Vives i Margalida Cànaves, Joan Mas i Vives, Margalida Tomàs Vidal, i finalitzant amb una conferència de Sascha Ebeling, catedràtic de literatura comparada de la Universitat de Chicago, “Miquel Costa i Llobera, poeta, des d’una perspectiva internacional comparada”.

Finalment, fou la Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels de Pollença que acollí la tercera i darrera sessió del Congrés. Hi participaren conferenciants com Mn. Teodor Suau i Puig, Pere Fiol, Joan March Noguera. La cloenda de l’acte anà a càrrec de Mn. Gabriel Ramis, vicepostulador de la Causa, qui explicà la gestió i l’estat actual del procés de canonització de Costa.

La coordinació del Congrés ha anat a càrrec de Mn. Francesc Vicens Gomila (Rector del Seminari Major i Vicari Episcopal per al Patrimoni Històric i Cultural), Mn. Danilo Urzeda Pereira (Rector de les Parròquies de Pollença) i Miquel Marin Gelabert.

T´agrada? Comparteix-ho!